BackApp 2.0 Silver Grey Nordic Wool svart, röd boll Aktivt sittande

Andra generationens Back App-stol i ny design och med flera spännande förbättringar. Klädsel: Nordic Woll, Silver/grått stativ , röd kula.

5 995 kr /styck Ordinarie pris 5 995 kr

Pris anges exkl.moms.Inkl.frakter

Leveranstid: 5-7 dagar

Beskrivning

Nya Back App 2.0 är en helt igenom uppgraderad och förbättrad modell av sin populära föregångare Back App – stolen som tränar din rygg och din balans medan du jobbar.

  • Utrustad med ny högre gaspelare och konstruerad så att du inte längre behöver välja mellan hög och låg modell.
  • Sitthöjd c:a 54–76 cm
  • Finns att beställa i webbutiken med sitsklädsel i fyra olika material: Nordic Wool, Alcantara, Skai och Elmo Leather
  • Den tidigare lovprisade sitsen har gjorts ännu mer bekväm och ergonomiskt anpassad med en luftspalt under klädseln för att ytterligare minska eventuellt tryck mot genitalier.

För mycket sittande och felaktiga sittställningar är en av de främsta orsakerna till ryggproblem. Ryggont är också den största enskilda posten vad gäller kostnader för sjukfrånvaro. Med Back App-stolen sitter man på ett bra och korrekt sätt med naturlig svank och tränar samtidigt ryggmuskulaturen.

Efter samma princip som att med balansbräda rehabilitera och träna vrister och knän har man med Back App skapat en stol som ger dig möjlighet att träna den djupa, viktiga stöd- och stabiliseringsmuskulaturen runt ryggraden under tiden du arbetar. Denna muskulatur som sällan tränas är mycket viktig för att förebygga besvär i nacke och rygg, speciellt korsryggen.

Skruva på kulan
Graden av balansutmaning kan justeras genom att skruva kulan mitt i fotplattan upp eller ned. Ju längre ned kulan är, desto mer balansutmaning. Starta med kulan högt uppe för en trygg tillvänjning.

Muskler i balans
Det unika med Back App är att man har fötterna på fotplattan och inte på golvet. Med fötterna på fotplattan samtidigt som Back App gungar lugnt runt en central axel vid rörelse, koncentreras balansträningen precis dit vi önskar – ländryggen.

Riktig sittställning
Sitsens utformning gör att man sitter med en avspänd ställning i höfterna och blir ”tvingad” till en naturlig svank i ländryggen. Diskarna och lederna i ryggen får bästa möjliga belastningsförhållanden.

Du sitter tryggt
Prova dig fram genom att sitta och gunga dig fram och tillbaka så att du blir trygg med stolens rörlighet. Du kommer då att märka att den inte välter och att gummiringen under fotplattan dämpar rörligheten på ett mjukt och behagligt sätt.

Stadig rörelse

Om man ständigt är i rörelse och söker balans, kommer ryggradens stödmuskulatur att stimuleras kontinuerligt. Rörelsen och sittställningen förbättrar blodcirkulationen lokalt i ryggen, samt i höfter och ben.

Med Back App-stolen kan du ge dig själv, företaget och dina medarbetare en gåva – en starkare rygg. Med en Back App sadelstol som arbetsstol kan vi tala om friskvård på betald arbetstid upp till 40 timmar per vecka – eller varför inte ha Back App-stolen som fikastol i personalrummet? Då blir kafferasten plötsligt också ett ryggträningspass som utförs 1–2 ggr 10–15 minuter varje dag.

Artikelnummer
1010A-9006-0