• 8 produkter

Ergonomiskt arbetsbord

För att ditt kontor ska vara så ergonomiskt anpassat som möjligt, så har vi en hel del tips som man bör ta till sig.

Det första man bör tänka på är vilket skrivbord som man använder sig av. Många tror inte att skrivbordet är speciellt viktigt, men faktum är att det är det första, och ibland viktigaste steget mot ett mer ergonomiskt anpassat kontor. 

När man sitter ner bör bordet vara i en höjd som gör att man kan slappna av i axlar och skuldror, speciellt när man skriver på ett tangentbord eller för hand. Om bordet är för högt så finns det en stor risk för att man sitter med uppdragna axlar och om det är för lågt så sitter man ofta framåtböjd och med ett hängande huvud, vilket ofta kan leda till ökad spänning i musklerna i nacken. Just därför är det extremt viktigt att man har ett bord som är anpassat efter en själv.

Höj- och sänkbart skrivbord
Det är viktigt att man försöker undvika att utsätta kroppen för statisk belastning. Detta gör man lätt genom att variera mellan att sitta och stå flera gånger under arbetsdagen. Med ett höj- och sänkbart skrivbord görs detta möjligt eftersom man enkelt kan ställa in rätt höjd och därför också variera sin arbetsställning. 

Rätt djup 
En annan viktig detalj som man ska tänka på när man väljer skrivbord är att arbetsytan ska vara anpassad efter användarens behov. Till exempel så bör man välja ett bord som är tillräckligt djupt för att ge rätt synavstånd till datorskärmen och som dessutom ger ordentligt med utrymme för eventuellt pappersarbete. 

Ett tips på vägen
När man har skaffat sig ett höj- och sänkbart skrivbord så är det viktigt att man vet hur man ska använda det. Det är viktigt att man bytar arbetshöjd flera gånger om dagen och man kan till exempel börja med att stå upp när man kommer till arbetet. När man sen blir trött i benen så kan man sätta dig ner och sedan ställa sig upp igen om man går ifrån sin plats för en kort stund. På så sätt blir det en vana att ändra arbetsställning varje dag. 

Vår lösning 

För att hjälpa Er på Er väg mot ett mer ergonomiskt anpassat kontor kan vi erbjuda kompletta arbetsbord och bord som är individ anpassade för just er arbetsmiljö. 

Vi kan nu erbjuda ett unikt flex stativ med möjlighet att förlänga och förkorta stativet, beroende på hur stor skiva som du önskar använda. Detta gör självklart att stativet är enormt flexibelt då man kan förändra arbetsplatsens utformning och använda sig av samma stativ och enbart byta skiva.