• 40 produkter

De viktigaste punkterna

För att användaren ska få ett bra stöd för fötterna och låren så är det viktigt att höjden på stolen är justerbar. På så sätt kan användaren ställa in höjden så att fötterna når ner i golvet.  

För att behålla svanken så är det viktigt att kontorsstolen har någon sorts funktion så att man kan vinkla sitsen. Då kan man vinkla den så att bakkanten är några centimeter högre än framkanten och på så sätt blir det lättare för användaren att behålla svanken. Om stolen inte har någon liknande funktion så kan man använda sig av en kudde av skumgummi som fungerar som en kil. 

Kontorsstolar med bra ergonomi.

När man tänker på bra kontorsstolar så är det många som tänker på ryggstödet. Självklart så är ryggstödet en viktig del av stolen och det bör vara placerat så att man har stöd i svanken. Det bör även finnas en bra möjlighet för att kunna fälla bak ryggstödet och det ska finnas ett bra nackstöd. Dock ska man få ordentliga instruktioner om hur man ska använda nackstödet på rätt sätt. 

Det kan vara en bra idé att införskaffa en kontorsstol med armstöd som är justerbara i höjd och bredd. Då kan man ställa in dem så att de sitter tätt intill kroppen och på så sätt behöver man inte föra armarna utåt för att nå dem. 

Det sista som är viktigt att tänka på när man köper nya kontorsstolar är att det underlättar en hel del om man väljer en stol med hjul. Det gör att användaren får lättare att förflytta sig vid bordet utan att resa sig upp hela tiden. Man ska dock vara noga med att hjulen är anpassade till underlaget. Om stolen ska rulla på ett hårt golv så bör hjulen vara mjukare och vice versa. 

Som om det inte vore nog...

Självklart så räcker det inte bara med att köpa nya stolar, utan det är även viktigt att användarna lär sig de rätta sätten att använda stolarna på. Till exempel vilken höjd på stolen man ska ha, hur man ställa in stolen eller hur man ska använda ryggstödet på rätt sätt. 

Vi på Ergohuset har ett stort utbud av kontors- och arbetsstolar som är baserade på ergonomi och funktionell design.