Blogg

De 4 bästa anledningarna till att investera i en monitorarm

Dina arbetsuppgifter kan vara stressande nog, men att addera ett stökigt och oorganiserat skrivbord kommer bara göra saken värre. Det blir svårare att hitta saker och du kanske även behöver sitta i positioner som inte är bra för din kropp. Endast åsynen av pappershögar, mängder av sladdar och gamla kaffemuggar kommer vilja få dig att vända i dörren. Ta därför tag i saken och skapa mer plats på ditt skrivbord. Det finns nämligen vissa hjälpmedel som kan hjälpa dig att skapa en ren och snygg yta, till exempel en monitorarm.

1. En monitorarm minskar belastningen på nacke och ögon

En monitorarm med bordsfäste gör inte bara att du kan frigöra mer yta på ditt skrivbord, utan skapar även möjligheten att ställa in bildskärmen helt efter dig. På så sätt får du bästa möjliga syn- och belastningsergonomi och slipper sitta med huvudet sänkt eller uppåtvänt. De kommer i en mängd olika modeller och kan hålla en eller flera bildskärmar beroende på hur din arbetsplats ser ut. Har du en vägg bakom skrivbordet kan du välja en monitorarm med väggfäste.

2. En monitorarm ger dig mer yta över till annat

När du inte har tillräckligt med plats för att förvara alla dina papper, pennor, pärmar, etc. kommer resultatet bli en enda röra. Här hjälper lådor, arkivskåp och hyllor dig att hålla rent och snyggt runt omkring dig. Dessutom kommer du lättare hitta det du behöver och slipper då komma försent till mötet på grund av att det viktiga pappret låg under en hög med sladdar. Genom att skärmen inte längre behöver stå på skrivbordet får du dessutom extra yta över till annat. Använd denna till exempelvis små askar eller annan förvaring för pennor, gem, USB-stickor och andra små prylar.

3. En monitorarm förbättrar samarbetet med dina kollegor

Med hjälp av monitorarmen kan du vrida och vända på din dator så att de runt omkring dig även kan se skärmen. Det gör ert samarbete lättare och ni slipper sträcka er över varandras skrivbord eller resa er varje gång ni behöver titta på ett dokument tillsammans. De är även utmärkta att använda i möteslokaler där alla platser är utrustade med datorskärmar. Dels skapar det en renare yta, men det kommer också underlätta i kommunikationen er kollegor emellan när ni kan vända skärmen mot de andra.

4. En monitorarm hjälper dig att skapa en ergonomisk arbetsplats

Att investera i en monitorarm med bordsfäste kommer garanterat löna sig, både när det kommer till stressnivå, effektivitet och ergonomi. Tillsammans med andra ergonomiska tillbehör så som höj- och sänkbara skrivbord, barmouse, svankstöd och rätt belysning kommer du att kunna skapa en komplett ergonomisk arbetsplats. Allt detta och mycket mer kan du till exempel hitta på ergonomi.se. De erbjuder en mängd kvalitativa produkter, däribland monitorarm till bra pris, för företag som vill skapa en hälsosam och säker miljö för sin personal.